Kijken: Jodie Marie in 2 Meter Sessies (2022)

YouTube player
Bekijk op Youtube | Met Nederlandse ondertiteling: klik op icoontje links van het tandwiel

In maart 2022 was 2 Meter Sessies enkele dagen in Wales voor nieuwe opnames. In het kleine dorpje Claberston (4 huizen) in het graafschap Pembrokeshire, staat StudiOwz, een door audio-engineer Owain Fleetwood Jenkins tot studio omgebouwde Baptistenkerkje. Daar filmden we sessies met The Slow Show, Dehd, Cate Le Bon én Jodie Marie.

Jodie Marie tekende in 2010 een contract bij de bekende platenmaatschappij Decca Records en ging liedjes schrijven met Bernard Butler (ex-Suede gitarist) en singer/songwriter Ed Harcourt. Haar debuutalbum werd enthousiast ontvangen en in The Independent werd Jodie Marie’s werk omschreven als “muziek met een licht blues- en jazzfolk-randje dat doet denken aan singer-songwriters uit de late jaren zestig, zoals Carole King”. Haar volgende albums, waaronder het in 2021 verschenen The Answer, bracht ze vervolgens uit in eigen beheer.