Kijken: Cate Le Bon in 2 Meter Sessies (2022)

Bekijk op Youtube | Met Nederlandse ondertiteling: klik op icoontje links van het tandwiel

Cate Le Bon is te gast bij 2 Meter Sessies. Begin dit jaar verscheen met Pompeii een nieuwe plaat van deze veelgeprezen muzikante. Tegenwoordig woont ze in Amerika, maar Jan Douwe Kroeske ontving haar voor een opname in haar geboorteland: Wales. De studio, een omgebouwd kerkje midden in het platteland van Prembrokeshire, was niet onbekend voor Cate: tijdens de pandemie heeft ze er partijen voor het nieuwe album opgenomen.

Cate Le Bon komt in november naar Belgiƫ en Nederland
7 november – Brussel (Botanique) tickets
10 november: Utrecht (Le Guess Who) – tickets

Pompeii is het zesde studioalbum van Cate Le Bon en de opvolger van het zeer goed ontvangen Reward uit 2019. Niet alleen kreeg dat album lovende recensies van The Guardian en Pitchfork, het werd ook genomineerd voor de Mercury Prize. Tijdens de eerste COVID-19 golf begon Le Bon in Wales te werken aan Pompeii. Ze speelde bijna alle instrumenten in en kwam uiteindelijk met een zelfbeschouwend album dat getypeerd kan worden als art-pop met hier en daar, volgens The Guardian, echo’s van David Bowie en Julia Holter.

Naast haar eigen werk, heeft Cate Le Bon zich de afgelopen jaren ook ontpopt als een producer en muzikante waar andere artiesten graag mee willen samenwerken. Zo produceerde ze albums voor Deerhunter, John Grant en Devendra Banhart, en speelde ze mee op werk van John Cale en Courtney Barnett.