The Slow Show in 2 Meter Sessies (2022)

De uit Manchester afkomstige band The Slow Show is te gast bij 2 Meter Sessies op een bijzondere plek: StudiOwz in Pembrokeshire, diep in het zuiden van Wales. Audio-engineer Owain Fleetwood Jenkins bouwde eigenhandig het oude Baptistenkerkje om tot een heuse opnamelocatie.

Vanaf hun doorbraakalbum White Water uit 2015 was het duidelijk dat The Slow Show niet ‘zomaar een band uit Manchester’ was. De erfenis van The Smiths, Joy Division en al die andere grote voorgangers is niet iets om mee te spotten, maar The Slow Show hoefde hun adres niet op de mouw te dragen: dit was iets anders, met een betoverend geluid, rijk aan sfeer en melodie, met hints van The National. Americana met een stiff upper lip, zou je het kunnen noemen. In 2022 brachten ze een gloednieuw album uit genaamd: Still Life.

Setlist:
03:32 “Any Else Iniside”
06:41 “Rare Bird”
10:25 “Breaks Today”

The Slow Show tourt door Nederland in augustus:
18-08: Nijmegen (sold out)
19-08: Rotterdam (sold Out)
21-08: Amsterdam
23-08: Groningen