Maak kennis met de grootste band van Nieuw-Zeeland: L.A.B.

YouTube player
Bekijk op Youtube

Met een eclectische mix van reggae, elektronische muziek, blues, funk en rock heeft L.A.B. in korte tijd thuisland Nieuw-Zeeland veroverd. Sinds 2017 hebben al hun vijf albums daar de platina-status behaald. Grootste hits zijn onder andere ‘Why Oh Why’ (vijf keer platina), ‘Controller’ (zeven keer platina) en ‘In The Air’ (tien keer platina in Nieuw-Zeeland en goud in AustraliĆ«).

L.A.B blijft zichzelf profileren als een van de hardstwerkende acts in Nieuw-Zeeland. Hun nieuwste single ‘Take It Away’ legt de basis voor hun zesde album (februari 2024), terwijl de band in 2023 de Verenigde Staten en Europa aandoet.

Zo speelt L.A.B. op 5 oktober voor het eerst in Nederland, in een uitverkochte Paradiso. Een dag later zijn ze te gast bij 2 Meter Sessies voor een opname. Voorafgaande die dagen, filmden we een kennismakingsvideo waarin Jan Douwe Kroeske spreekt met zanger Joel Shadbolt over de aankomende show in Paradiso, het succes en meer.

Tags: