Kijken: Gaz Coombes in 2 Meter Sessies (2023)

YouTube player
Bekijk op Youtube | Met Nederlandse ondertiteling: klik op icoontje links van het tandwiel

Met voormalig Supergrass frontman Gaz Coombes nemen we in Haarlem sessienummer 1826 op. Reden voor zijn bezoek aan Nederland is het nieuwe en zeer goed ontvangen solo-album Turn The Car Around, dat hij schreef en opnam tijdens de pandemie. De plaat is het sluitstuk van de trilogie die het vormt met voorgangers Matador en World Strongest Man. Het is daarmee ook het nieuwste bewijsstuk dat Gaz meer dan prima op eigen benen kan staan na het in 2019 voor onbepaalde tijd op pauze zetten van zijn band Supergrass.

In de studio speelde Gaz Coombes 4 liedjes en ging hij in gesprek met Jan Douwe Kroeske, onder andere over de 2 Meter Sessie die hij in 1999 met Supergrass deed.