Kijken: Alain Johannes in 2 Meter Sessies (2023)

YouTube player
Bekijk op Youtube | Met Nederlandse ondertiteling: klik op icoontje links van het tandwiel

Met Alain Johannes nemen we in Haarlem sessienummer 1832 op. In de afgelopen 30 jaar heeft de in Chili geboren Alain Johannes met talloze muzikanten samengewerkt, waaronder vele bekende namen uit de Californische rockscene. Zo zat hij begin jaren 80 in een premature versie van de Red Hot Chili Peppers, met Flea, Hillel Slovak en Jack Irons. Met diezelfde Irons vormde Johannes in 90s weer een nieuwe band: Eleven, samen met zijn vriendin Natasha Shneider:

Vanaf 2001 ging Alain Johannes samenwerken met Queens of the Stone Age, de band van zijn goede vriend Josh Homme. Zo speelde hij mee op de succesvolle platen Songs For The Deaf en Lullabies to Paralyze.

Josh Homme betrok Alain Johannes ook bij het populaire project The Desert Sessions en als tourmuzikant bij Them Crooked Vultures, de supergroep gevormd door Josh Homme, Dave Grohl en John Paul Jones.

In de studio speelde Alain Johannes, met leden van de Nederlandse band Iron Jinn, 5 liedjes en ging hij in gesprek met Jan Douwe Kroeske.