Tickets nu te koop voor 2 Meter Sessies Live met Nick Lowe, Alain Johannes en Anneke van Giersbergen

Speciaal voor het 150 jarig jubileum van de Haarlemse concertlocatie PHIL (voorheen Philharmonie) brengt Jan Douwe Kroeske op 12 september 2023 een bijzondere editie van zijn intieme concertreeks 2 Meter Sessies Live op het podium. Zijn gasten zijn Nick Lowe, Alain Johannes en Anneke van Giersbergen.

Het belooft een speciale avond te worden voor muziekliefhebbers. De artiesten staan allemaal op hetzelfde podium en zullen naast het spelen van hun liedjes, ook in gesprek gaan met Kroeske over hun carrière, inspiraties en meer. Dit alles zal gaan op de intieme en pure wijze waarmee het muziekprogramma 2 Meter Sessies al meer dan dertig jaar wereldwijd om bekendstaat.

NICK LOWE
Nick Lowe is een Britse gitarist, producer en singer-songwriter. Hij is een veelzijdige en invloedrijke muzikant in de Britse popscène die een eerbetoon verdient. Lowe speelde met veel muzikanten en schreef nummers voor onder meer John Hiatt, Dave Edmunds, Ry Cooder, Chrissie Hynde, Johnny Cash, Paul Carrack en Graham Parker. Elvis Costello scoorde een grote hit door ‘(What’s So Funny ‘Bout) Peace, Love And Understanding’ van Lowe te coveren. Nick Lowe en Jan Douwe Kroeske zijn geen onbekenden van elkaar: Lowe was reeds tweemaal te gast bij 2 Meter Sessies (in 1995 en 1998).

ALAIN JOHANNES
In de afgelopen 30 jaar heeft de in Chili geboren Alain Johannes met talloze muzikanten samengewerkt, waaronder vele bekende namen uit de Californische rockscene. Zo zat hij begin jaren 80 in een premature versie van de Red Hot Chili Peppers en vormde hij in 90s een eigen band: Eleven. Vanaf 2001 ging Johannes samenwerken met Queens of the Stone Age, de band van zijn goede vriend Josh Homme. Homme betrok Johannes ook bij het populaire project The Desert Sessions en als tourmuzikant bij Them Crooked Vultures, de supergroep gevormd door Homme, Dave Grohl en John Paul Jones. Alain Johannes tourt door Europa met de Nederlandse band Iron Jinn.

ANNEKE VAN GIERSBERGEN
Zangeres Anneke van Giersbergen heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze al vele jaren een succesvolle solocarrière. Begin 2021 verscheen haar openhartige soloalbum The Darkest Skies Are The Brightest, later dat jaar deed Anneke mee aan het populaire televisieprogramma Beste Zangers, waarin ze veel indruk maakte bij een breed publiek. In 2021 nam Anneke deze 2 Meter Sessie op.