Boudewijn de Groot bij 2 Meter Sessies On Stage

Jan Douwe Kroeske ontvangt Boudewijn de Groot tijdens een speciale editie van 2 Meter Sessies On Stage op zaterdag 16 september en zondag 24 september bij Beeld & Geluid in respectievelijk Hilversum en Den Haag. Het Boudewijn de Groot Oeuvreboek, dat De Groot schreef met schrijver Peter Voskuil, wordt ook tijdens deze avonden gepresenteerd.

In de live talk- en muziekshow gaan Kroeske en De Groot in gesprek over het boek en ze nemen een duik in de historie van de inmiddels 79-jarige zanger. Fragmenten van eerdere opnames in de 2 Meter Sessies-studio en uit het rijke archief van Beeld & Geluid komen aan bod. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Meis (artiestennaam van Aysha de Groot), kleindochter van Boudewijn de Groot.

De 2 Meter Sessies On Stage avonden vinden plaats in een intieme theatersetting en worden niet gefilmd.

TICKETS ZIJN NU TE KOOP
Zaterdag 16 september in Hilversum – klik hier
Zondag 24 september in Den Haag – klik hier

Aan het vuistdikke Boudewijn de Groot Oeuvreboek, dat 520 pagina’s telt, is jarenlang gewerkt door De Groot en journalist & schrijver Peter Voskuil. Samen luisterden ze elk officieel uitgebracht nummer terug waar de zanger als artiest, songwriter, producer of gastmuzikant bij betrokken is geweest. Zo kwamen alle verhalen achter de liedjes op papier. Aangevuld met historische documenten, foto’s en bijzondere wetenswaardigheden, is het Boudewijn de Groot Oeuvreboek een ultiem boek en naslagwerk over de carrière van een van Nederlands grootste artiesten.

Na afloop van de 2 Meter Sessies On Stage-talkshow is het mogelijk om het boek te kopen en te laten signeren. Dat kan zowel op zaterdag 16 september in Hilversum, als op zondag 24 september bij Beeld & Geluid in Den Haag. Voor beide avonden (van 20.00-21.30 uur) zijn tickets nu te koop.

Over Boudewijn de Groot
Samen met schoolvriend Lennaert Nijgh produceerde Boudewijn de Groot vanaf de jaren zestig grote Nederlandstalige hits. Waar De Groot de muziek componeerde en zong, schreef Nijgh de teksten. Dat leverde klassiekers op als Welterusten Mijnheer De President, Testament en Het Land van Maas en Waal. Ruim veertig jaar na de opnames van zijn eerste nummer veroverde De Groot in 2005 de eerste plaats in de Top 2000 met Avond.

Over 2 Meter Sessies
De live talk- en muziekshow 2 Meter Sessies On Stage is een initiatief van Jan Douwe Kroeske en Beeld & Geluid om aan de hand van archiefmateriaal muzikale verhalen te vertellen over Nederlands belangrijkste popartiesten. Dit gebeurt in een intieme theatersetting op de locaties van Beeld & Geluid in Hilversum en Den Haag. Kroeske begon in 1987 met de 2 Meter Sessies en kreeg in de afgelopen jaren meer dan 1800 artiesten uit binnen- en buitenland op bezoek in zijn studio. Grote namen als Nirvana, Coldplay, Lenny Kravitz, maar ook Boudewijn de Groot, Golden Earring en Herman Brood kwamen langs.