Album interview: Hazlett – Bloom Mountain (2023)

YouTube player
Bekijk op Youtube | Met Nederlandse ondertiteling

Dream pop, country, folk, James Vincent McMorrow: genre’s en namen die langskomen bij het duiden van Bloom Mountain, het prachtige debuutalbum van de in Australië geboren multi-instrumentalist Hazlett. Zelf vind-ie de term Ballroom Folk goed passen: folkliedjes die iets groter klinken.

Hazlett veroorzaakte in 2019 buzz met miljoenen streams op zijn singles en twee EP’s. Vanwege de pandemie kon hij niet toeren op de succes, dus koos hij ervoor om in “albummodus” te gaan. Hazlett maakte Bloom Mountain met creatieve vertrouweling Freddy Alexander in Zweden, waar hij naartoe verhuisde voor een carrière in de muziek.

In bovenstaande video praat Hazlett met Jan Douwe Kroeske over het nieuwe album Bloom Mountain, verhuizen van Australië naar Zweden, alleen voelen en meer.

> Meer interviews

Tags: