Album interview: The Academic – Sitting Pretty (2023)

Bekijk op Youtube | Met Nederlandse ondertiteling

Vers getekend bij de grote Amerikaanse platenmaatschappij Capital Records, bracht de populaire Ierse band The Academic begin februari hun tweede album uit: Sitting Pretty. Het is de langverwachte opvolger van het in eigen beheer uitgebrachte debuut Tales From The Backseat. Die plaat verscheen in 2018 en bereikte de nummer één positie in de Irish Albums Chart en werd ook internationaal goed opgepikt, waardoor The Academic uitgebreid kon toeren in het Verenigd Koninkrijk en door Europa en een groot deel van Noord-Amerika. Sindsdien hebben ze nog twee EP’s uitgebracht en speelden ze support shows voor The Pixies, The Rolling Stones, Noel Gallagher en The Killers.

In bovenstaande video praten The Academic zanger Craig Fitzgerald en bassist Stephen Murtagh met Jan Douwe Kroeske over het nieuwe album Sitting Pretty, tekenen bij Capital Records, hun invloeden en meer.

> Meer interviews