Kijken: Xavier Rudd in 2 Meter Sessies (2022)

YouTube player
Bekijk op Youtube | Met Nederlandse ondertiteling: klik op icoontje links van het tandwiel

Xavier Rudd is te gast bij 2 Meter Sessies. Deze populaire Australische folkmuzikant bracht dit jaar met Jan Juc Moon z’n tiende studio-album uit. De release werd gevolgd door een uitgebreide Europese tour, met onder andere twee uitverkochte shows op rij in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Op de ochtend voor de eerste show kwam Xavier langs bij 2 Meter Sessies in de Artone Studio in Haarlem. Hij speelde enkele liedjes op de akoestische gitaar en Jan Douwe Kroeske sprak met ‘m over het nieuwe album, de verantwoordelijkheid die hij voelt als muzikant en over invloeden als Ben Harper en Bob Dylan.

Multi-instrumentalist Xavier Rudd toert al twintig jaar de hele wereld over en heeft in die periode een grote, wereldwijde fanschare opgebouwd. In Nederland kreeg zijn populariteit een flinke impuls door de enorme hit die hij scoorde met ‘Follow The Sun’. Rudd heeft hier in menig concertzaal en op talloze festivals gespeeld, van AFAS Live tot Down The Rabbit Hole en 013 tot Lowlands. In 2017 bracht hij zijn eerste live-album Live In The Netherlands uit, opgenomen in TivoliVredenburg in Utrecht, de laatste show van zijn uitverkochte Europese tour het jaar ervoor.

Dit jaar verscheen met Jan Juc Moon een nieuw album van Xavier Rudd.