Rayland Baxter interview (2022)

YouTube player
Bekijk op Youtube | Met Nederlandse ondertiteling

Rayland Baxter is een Amerikaanse alternative country muzikant uit Nashville, Tennessee. Op 4 november bracht hij met If I Were A Butterfly z’n vierde studio-album uit. De plaat staat onder meer in het teken van het overlijden van zijn vader, de legendarische ‘pedal steel player’ Bucky Baxter die speelde in de bands van Bob Dylan en Steve Earle. Bucky is ook op dit album te horen, naast bijdragen van leden uit bands als Cage The Elephant, Alabama Shakes en Morning Teleportation. Rayland Baxter co-produceerde het album eigenhandig in een tot studio omgebouwde elastiekjesfabriek.

Rayland Baxter praat met Jan Douwe Kroeske over het nieuwe album, het opnameproces, het verlies van zowel twee goede vrienden als zijn vader, en zijn nieuwe kijk op de wereld.

> Meer interviews