Nits te gast in live talkshow 2 Meter Sessies On Stage in Den Haag en Hilversum

Jan Douwe Kroeske en Beeld & Geluid zijn in november terug op het podium met de live talkshow ‘2 Meter Sessies On Stage’. Na eerdere edities met Jack Poels en Anneke van Giersbergen, is ditmaal de band Nits te gast

Jan Douwe Kroeske praat met Nits oprichter en frontman Henk Hofstede (1951) over zijn jeugd in Amsterdam, inspiraties en andere belangrijke momenten in het leven en de muziek. Anekdotes, interviews, live muziek van Nits (Henk Hofstede, Rob Kloet en Robert Jan Stips) en videofragmenten uit de schatkamers van Beeld & Geluid en Nederlands langstlopende muziekprogramma 2 Meter Sessies wisselen elkaar deze mooie avond af.

De live talkshow met Nits is te zien bij Beeld en Geluid in Den Haag en Hilversum:

– Woensdagavond 16 november 2022 in Den HaagKlik hier voor meer info & tickets
– Vrijdagavond 25 november 2022 in Hilversum Klik hier voor meer info & tickets

OVER NITS
Nits is al meer dan 45 jaar de meest ongrijpbare band van Nederland, met een ontzagwekkend oeuvre. Eind september verscheen met NEON hun twintigste album. Opgericht in 1974, scoorde de Amsterdamse popgroep in de jaren ’80 hits met nummers als ‘Nescio’, ‘J.O.S. Days’ en ‘In The Dutch Mountains’, dat dankzij een door de band zelfgemaakte videoclip zeer regelmatig te zien was op MTV in diverse Europese landen. Het nummer werd live opgenomen in hun eigen Werf-studio, een voormalig gymzaaltje van de gemeente Amsterdam waar de band sinds midden jaren ’80 repeteert en hun platen opneemt. In mei van dit jaar brandde de studio volledig af: apparatuur, instrumenten en een gedeelte van het Nits-archief gingen in vlammen op…

YouTube player


OVER 2 METER SESSIES
Begonnen in 1987 door Jan Douwe Kroeske, zijn er inmiddels meer dan 1800 sessies met artiesten uit binnen- en buitenland opgenomen, waaronder James Taylor, Nirvana, Randy Newman, John Cale, Coldplay, Counting Crows, David Crosby, Radiohead, Lenny Kravitz, R.E.M., John Hiatt, Damien Jurado, The Boxer Rebellion, Fink, Willy DeVille en J.J. Cale. Na meer dan 15 jaar aanwezigheid op Nederlandse radio en televisie, heeft de muziekshow sinds enige tijd een wereldwijd publiek gevonden via platforms als Spotify en Youtube. Het archief van 2 Meter Sessies is een “levend archief”: nog altijd is Jan Douwe Kroeske in de studio te vinden met artiesten afkomstig uit de hele wereld.

YouTube player
Nits in 2 Meter Sessies (1994)
Tags: