Kijken: Marlon Williams in 2 Meter Sessies (2022)

YouTube player
Bekijk op Youtube | Met Nederlandse ondertiteling: klik op icoontje links van het tandwiel

Marlon Williams is te gast bij 2 Meter Sessies. Begin september verscheen met My Boy de derde soloplaat van deze veelgeprezen Nieuw-Zeelandse singer/songwriter. In de Artone Studio in Haarlem speelde hij onder andere liedjes van de nieuwe plaat, sprak hij met Jan Douwe Kroeske over z’n carrière en benoemde hij aan de hand van vinylplaten z’n liefde voor Elvis, The Band en meer artiesten.

Het album My Boy kondigt een nieuwe artiest aan. Voorbij is de plechtige crooner met de fluwelen stem. Na de release van zijn tweede album Make Way For Love, een verbluffend portret van een relatiebreuk, toerde Williams de wereld rond. Hij speelde op grote festivals en verscheen hij in televisieshows als Conan en Later met Jools Holland. Tegelijkertijd begon hij een acteercarrière. Hij was te zien in de met een Oscar bekroonde film A Star Is Born, en scoorde daarna belangrijke rollen in films als The True History of the Kelly Gang, Lone Wolf en de huidige Netflix-serie Sweet Tooth. Op z’n nieuwe album My Boy vertaalt hij deze vloedgolf van wereldse ervaringen in een levendige, dynamische plaat die even levendig en complex is als het zich ontvouwende leven van de artiest.

Marlon Williams komt in november naar België en Nederland
12 november: Antwerpen (Trix) – tickets
13 november: Amsterdam (Paradiso) – tickets