Nieuwe 2 Meter Sessie met The Slow Show dinsdag 9 augustus online

  • Nieuws

De uit Manchester afkomstige band The Slow Show is te gast bij 2 Meter Sessies op een bijzondere plek: StudiOwz in Pembrokeshire, diep in het zuiden van Wales. Audio-engineer Owain Fleetwood Jenkins bouwde eigenhandig het oude Baptistenkerkje om tot een heuse opnamestudio. Op dinsdag 9 augustus is de video te zien op het Youtube-kanaal van 2 Meter Sessies. Een kort voorproefje is hier te bekijken.

Vanaf hun doorbraakalbum White Water uit 2015 was het duidelijk dat The Slow Show niet ‘zomaar een band uit Manchester’ was. De erfenis van The Smiths, Joy Division en al die andere grote voorgangers is niet iets om mee te spotten, maar dit was meteen iets anders, met een betoverend geluid, rijk aan sfeer en melodie, met hints van The National. Americana met een stiff upper lip, zou je het kunnen noemen. In 2022 brachten ze een gloednieuw album uit: Still Life.

The Slow Show tourt door Nederland in augustus:
18-08: Nijmegen (sold out)
19-08: Rotterdam (sold Out)
21-08: Amsterdam
23-08: Groningen