Dehd in 2 Meter Sessies (2022)

De Amerikaanse indierockband Dehd is te gast bij 2 Meter Sessies op een bijzondere plek: StudiOwz in Pembrokeshire, diep in het zuiden van Wales. Audio-engineer Owain Fleetwood Jenkins bouwde eigenhandig het oude Baptistenkerkje om tot een heuse opnamelocatie.

Dehd, uit Chicago, is opgericht in 2015. De band bestaat uit Emily Kempf, Jason Balla en Eric McGrady. Op hun in 2020 uitgebrachte doorbraakplaat Flower of Devotion imponeerde Dehd met instant popmelodieën en aanstekelijke punkenergie. Het trio had het lef om in dat rare jaar vooruit te kijken terwijl velen van ons dat niet durfden.

In 2022 verscheen de opvolger: Blue Skies. De band klinkt hierop nog scherper, nog slimmer. De harmonieën en ritmes zijn verfijnder en doordachter. De stemmingen zijn dieper. Toch is het nog steeds Dehd, alleen wilder en wonderbaarlijker dan ooit tevoren.

Dehd tourt door België en Nederland in augustus:
21-08: Pukkelpop (Hasselt)
22-08: Rotown (Rotterdam)
24-08: Tivoli De Helling (Utrecht)
04-09: Bruis festival, Maastricht

Tags: