Slagwerk Den Haag 7 juni in “The Ballroom” op NPO 2 extra

Dinsdagavond 7 juni is een nieuwe aflevering van ons cultuurprogramma The Ballroom te bekijken NPO 2 extra. De uitzending begint om 22.30 uur, en is te vinden op kanaal 82 en online via NPO Start en de app. Te gast is Slagwerk Den Haag.

Percussie, robotica en architectuur komen samen in de Loading Dock Sessions van Slagwerk Den Haag. Het gezelschap laat zich even makkelijk inspireren door Het Zwanenmeer van Tsjaikovski als door de experimenterende drang van John Cage. Alles wat geluid produceert kan dienen als instrument. Van dierenschedels tot cactussen. En van vingerplanten tot kartonnen dozen.

Bekijk de promo:

YouTube player

The Ballroom is een cultuurprogramma met aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word. The Ballroom is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).