Gabriel Rios in 2 Meter Sessies (2022)

Gabriel Rios is geboren in San Juan in Puerto Rico en verhuisde op z’n 17e naar België om schilderkunst te studeren. Al snel begon hij daar aan een succesvolle carrière als singer/songwriter, die ‘m over de hele wereld bracht. Met ‘Broad Daylight’ scoorde hij in 2003 een grote hit. Ruim 25 jaar na z’n aankomst in België verscheen in 2021 met “Flore” het vijfde album van Gabriel Rios. Voor het eerst gaat hij hierop terug naar de muziek van z’n jeugd op Puerto Rico.

Setlist:
00:00 “Mujer Divina”
04:33 “La Torre”
08:13 “No Soy De Aqui, Ni Soy De Alla”
11:15 “Flore”
14:20 “Panteon De Amor”

Bekijk de sessie (alle liedjes) hierboven of bekijk de tv-uitzending (incl. interview) op NPO start

Deze 2 Meter Sessie is gefilmd voor het televisieprogramma The Ballroom, dat wordt uitgezonden (inclusief interview) op NPO 2 extra en is terug te zien op NPO start.  Dit cultuurprogramma heeft aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word en is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).