Mary Gauthier interview (2022)

Op 3 juni brengt de Grammy-genomineerde singer/songwriter Mary Gauthier haar nieuwe album Dark Enough To See The Stars uit. In de loop van acht studioalbums heeft Mary Gauthier zichzelf waargemaakt als waarheidsgetrouwe troubadour die niet bang is om situaties aan te pakken en emoties op te roepen die velen moeilijk onder woorden kunnen brengen. Het is een van de vele dingen die haar zo diep verbinden met haar fans en waarom ze haar aanbidden. In Dark Enough To See The Stars rouwt ze om het verlies van dierbare vrienden, waaronder John Prine, Nancy Griffith en David Olney. Gauthier bewandelt ook een iets andere weg op het album, door een optimistische kant van zichzelf te bieden met liedjes die de vreugde van nieuwe liefde en persoonlijke tevredenheid vieren, zoals te horen is op haar tweede single “Fall Apart World”.

Jan Douwe sprak met Mary over de nieuwe songs, Amsterdam en meer.