Bear’s Den interview (2022)

Vandaag is Blue Hours verschenen, het nieuwe album van Bear’s Den. De populaire band bestaat uit Andrew Davie en Kevin Jones en sinds 2014 hebben ze vier studioalbums uitgebracht. Door de jaren heen zijn ze genomineerd voor diverse muziekprijzen, waaronder voor de prestigieuze Ivor Novello Award in 2015.

Het nieuwe album is opgebouwd rond het idee van de “blauwe uren” –  een denkbeeldige hoofdruimte waar zelfreflectie plaatsvindt. Het is niet zo verwonderlijk dat de band een middel nodig had om te verwerken wat er om hen heen gebeurde: eind 2019 verhuisde het duo voor het eerst uit Londen, en beide muzikanten ontdekten dat ze binnenkort vader zouden worden. Het album verkent de momenten waarin ze zich bevonden toen ze piekerden over het naderende vaderschap, de pandemie en het vertrek uit Londen.

Jan Douwe sprak met Andrew Davie van Bear’s Den over het nieuwe album, enkele songs, het ‘s avonds wakker liggen, familie en meer.