Tweeluik over Nederlands popprogramma Countdown op NPO 2 extra

‘The Story of Countdown’ is een tweedelige special over het populaire popprogramma Countdown, dat van 1976 t/m 1993 uitgezonden werd bij Veronica en internationale sterren als Paul McCartney, Whitney Houston, David Bowie en Mariah Carey ontving in de Bussumse opnamestudio voor een performance en interview, of bezocht in binnen- en buitenland. Het programma groeide medio jaren 80 uit tot Europe’s #1 Rock Show, met uitzendingen in meer dan 15 landen.

Op zondagavond 22 mei zendt omroep NTR om 20.30 uur op NPO 2 extra de eerste aflevering van ‘The Story of Countdown’ uit. Een week later wordt op hetzelfde tijdstip de tweede aflevering uitgezonden. 

Deze special is geproduceerd door Reelin’ In The Years Productions en Double 2 BV, het mediaproductiebedrijf van Jan Douwe Kroeske.

Aan de hand van nieuwe interviews, vertellen makers van het eerste uur als Lex Harding en Rob de Boer, samen met presentatoren als Adam Curry, Simone Walraven en Wessel van Diepen, het verhaal van Countdown in twee afleveringen van 45 minuten. Met veel fragmenten en nooit eerder uitgezonden materiaal van artiesten als Madonna, Michael Jackson, Mick Jagger, Herman Brood, Meat Loaf en U2. Ook is er backstage-materiaal van het televisieprogramma te zien, tezamen met enkele originele leaders, bumpers en promo’s.

Bekijk de promo:

YouTube player

‘The Story of Countdown’ is een co-productie van Double 2 Mediaproducties (Nederland) en Reelin’ In The Years productions (Verenigde Staten).

Het archief
In 2016 kocht het Amerikaanse bedrijf Reelin’ In The Years Productions (David Peck) samen met het Nederlandse Double 2 Mediaproducties (Jan Douwe Kroeske) het archief van Countdown. Ruim 5.000 uur aan uniek beeldmateriaal is in de afgelopen vijf jaar gedigitaliseerd en gearchiveerd. Diverse fragmenten zijn zodoende de afgelopen jaren gebruikt in internationale muziekdocumentaires.

Tags: