“Naar Paramaribo” 17 mei in “The Ballroom” op NPO 2 extra

Vanavond een nieuwe aflevering van ons cultuurprogramma The Ballroom. Om 22:35 uur op NPO 2 extra, te bekijken op kanaal 82 en online via NPO Start en de app. Centraal staat ‘Naar Paramaribo’ van De Gemeenschap, met regie van Roy Peters. Een schurend theaterstuk over kolonialisme en over pure vriendschap.

Het begint allemaal vrolijk met drie vrienden die naar Suriname willen. Maar in het stuk ontvouwen zich de verschillen, waarbij afkomst en perspectief bepalend zijn. Waar de een er van overtuigd is dat Paramaribo fantastisch is en iedereen met open armen ontvangen zal worden, heeft de ander zo zijn bedenkingen. En zo ontstaan felle discussies.

Vanavond om 22:35 uur op NPO 2 extra, te bekijken op kanaal 82 en online via NPO Start en de NPO start App.

The Ballroom is een cultuurprogramma met aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word. The Ballroom is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).