Aflevering 1 van “The Story of Countdown” terug te kijken op NPO start

‘The Story of Countdown’ is een tweedelige special over het populaire popprogramma Countdown, dat van 1976 t/m 1993 uitgezonden werd bij Veronica en internationale sterren als Paul McCartney, Whitney Houston, David Bowie en Mariah Carey ontving in de Bussumse opnamestudio voor een performance en interview, of bezocht in binnen- en buitenland. Het programma groeide medio jaren 80 uit tot Europe’s #1 Rock Show, met uitzendingen in meer dan 15 landen.

Op zondagavond 22 mei werd de eerste aflevering van het tweeluik uitgezonden. Deze aflevering kun je nu terugkijken op NPO Start door hier te klikken.

Radio op televisie – Betrokkenen als Lex Harding, Rob de Boer, Adam Curry en Erik de Zwart nemen ons mee in de eerste periode van Countdown (1976-1985). Met unieke fragmenten van AC/DC, Herman Brood, The Police, Phil Collins, Queen en meer.

 

> Zondag 29 mei wordt om 20.30 uur de tweede aflevering uitgezonden op NPO 2 extra, te bekijken op kanaal 82 en online via NPO Start en de app.

Deze special is geproduceerd door Reelin’ In The Years Productions en Double 2 BV, het mediaproductiebedrijf van Jan Douwe Kroeske.

Aan de hand van nieuwe interviews, vertellen makers van het eerste uur als Lex Harding en Rob de Boer, samen met presentatoren als Adam Curry, Simone Walraven en Wessel van Diepen, het verhaal van Countdown in twee afleveringen van 45 minuten. Met veel fragmenten en nooit eerder uitgezonden materiaal van artiesten als Madonna, Michael Jackson, Mick Jagger, Herman Brood, Meat Loaf en U2. Ook is er backstage-materiaal van het televisieprogramma te zien, tezamen met enkele originele leaders, bumpers en promo’s.

Tags: