Nina June in 2 Meter Sessies (2022)

Nina June zingt al zolang zij het zich zelf kan herinneren. Toen ze 17 was, verruilde ze haar geboorteplaats Castricum voor Rotterdam, waar ze ging studeren aan de Rock-Academy. Haar doorbraak kwam in 2018 met het album Bon Voyage, waarmee ze in een uitverkocht Paradiso stond en de Zilveren Notenkraker won. Dat album had ze helemaal in eigen beheer uitgebracht, en ze regelde alles vanuit haar kleine appartement in Amsterdam. Mede dankzij het internet vonden haar liedjes vervolgens een publiek

Na het succes van Bon Voyage, kon Nina haar handtekening zetten onder een contract bij het gerenommeerde Canadese platenlabel Nettwerk. Daar verscheen in 2021 haar nieuwste album: Meet Me On The Edge of Our Ruin.

Setlist:
00:00 “Jeremiah Blue”
04:50 “Our Garden”
09:02 “Build A Boat”
13:25 “Rainbow Ashes”
17:39 “The Great Reveal”

Bekijk de sessie (alle liedjes) hierboven of bekijk de tv-uitzending (incl. interview) op NPO start

Deze 2 Meter Sessie is gefilmd voor het televisieprogramma The Ballroom, dat wordt uitgezonden (inclusief interview) op NPO 2 extra en is terug te zien op NPO start.  Dit cultuurprogramma heeft aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word en is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).

Tags: