2 Meter Sessie van Shishani & Miss Catharsis op 22 maart in “The Ballroom” op NPO 2 extra

Dinsdagavond 22 maart is een nieuwe aflevering van ons cultuurprogramma The Ballroom te bekijken NPO 2 extra. De uitzending begint om 22.45 uur, en is te vinden op kanaal 82 en online via NPO Start en de app. Te gast is de band Shishani & Miss Catharsis.

Shishani heeft roots in Namibië en België en woont sinds enige tijd in Amsterdam. In haar werk speelt haar diverse achtergrond een belangrijke rol. Dit kwam in 2017 goed tot uiting in het internationaal gelauwerd project Namibian Tales, waarmee ze onder andere op het Glastonbury festival speelde. In 2019 richtte Shishani een nieuwe band op: Miss Catharsis. Die band bestaat bewust volledig uit vrouwen van kleur. Hun ervaringen worden verwerkt in de expliciete songs.

Bekijk de promo:

YouTube player

The Ballroom is een cultuurprogramma met aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word. The Ballroom is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).