Graeme James in 2 Meter Sessies (2022)

Op jonge leeftijd droomde Nieuw Zeelander Graeme James er van om concertviolist te worden. En na het in aanraking komen met folkmuziek, leerde hij zichzelf ook al gauw gitaar spelen en begon hij z’n eigen liedjes te schrijven. Toch twijfelde hij lang over een carrière als muzikant. Toen Graeme in 2011 vrij impulsief een Loop pedal kocht en daarmee op de straten van Nieuw-Zeeland veel publiek om zich heen wist te binden, kreeg hij het zelfvertrouwen om volledig voor de muziek te gaan. Met het loop pedal kan hij diverse instrumenten over elkaar heen leggen en een liedje live en in z’n eentje opbouwen.

Na drie albums met miljoenen streams, verhuisde Graeme in 2018 naar Den Haag. Daar schreef hij een nieuw album en 4 ep’s, voor elk jaargetijde eentje. Speciaal voor deze opname in The Ballroom heeft Graeme z’n one-man-band uitgebreid met een toetsenist, Tom Oudehand.

Setlist:
00:00 “Alive”
06:38 “No Memories Of Tomorrow”
12:36 “Everlasting Love”
19:13 “All The Lives We Ever Lived”

Bekijk de sessie (alle liedjes) hierboven of bekijk de tv-uitzending (incl. interview) op NPO start

Deze 2 Meter Sessie is gefilmd voor het televisieprogramma The Ballroom, dat wordt uitgezonden (inclusief interview) op NPO 2 extra en is terug te zien op NPO start.  Dit cultuurprogramma heeft aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word en is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).