“Gevaarlijke Namen” 15 maart in “The Ballroom” op NPO 2 extra

Dinsdagavond 15 maart aflevering 3 van seizoen 3 van ons cultuurprogramma The Ballroom. Om 22:50 uur op NPO 2 extra, te bekijken op kanaal 82 en online via NPO Start en de app. Centraal staat de theatervoorstelling “Gevaarlijke namen”.

Op 14-jarige leeftijd verloor Alma Mustafić haar vader Rizo tijdens de genocide in Srebrenica. Nederlander Raymon Braat maakte op zijn 19e onderdeel uit van VN-bataljon Dutchbat, dat de deportatie en afslachting van Rizo en andere mannen niet kon voorkomen. Nu, 25 jaar later, staan Alma en Raymond samen op het podium. Ze vertellen hun verhaal, dat voor menig Nederlander nog zeer onbekend is. Om hen heen staan drie acteurs van het Zuidelijk toneel; zij spelen Alma op 14-jarige leeftijd, haar moeder en haar vader Rizo…

Bekijk de promo:

https://youtu.be/1oxF9KYGlyA

The Ballroom is een cultuurprogramma met aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word. The Ballroom is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).