Kom naar 2 Meter Sessies On Stage met Anneke van Giersbergen in Hilversum en Den Haag

Jan Douwe Kroeske en Beeld en Geluid zijn in maart terug op het podium met de live talkshow ‘2 Meter Sessies On Stage’. Ditmaal met als gast zangeres Anneke van Giersbergen.

Samen praten zij over alles bepalende momenten voor haar in het leven en de muziek. Anekdotes, interviews, live muziek van Anneke van Giersbergen en fragmenten uit de schatkamers van Beeld en Geluid en Nederlands langstlopende muziekprogramma 2 Meter Sessies wisselen elkaar deze mooie avond af.

Woensdag 16 maart
Van 20.00 – 21.30 uur in Beeld en Geluid in Hilversum.
Klik hier voor tickets

Donderdag 24 maart
Van 20.00 – 21.30 uur in Beeld en Geluid in Den Haag.
Klik hier voor tickets

In gesprek met…
Zangeres Anneke van Giersbergen heeft een van de meest veelzijdige stemmen van Nederland: krachtig én kwetsbaar. Ze werd bekend als frontvrouw van The Gathering, maar inmiddels heeft ze sinds 2007 een succesvolle solocarrière. In 2021 bracht ze haar 23ste carrièrealbum,’The Darkest Skies Are The Brightest‘, haar meest persoonlijke album tot nu toe uit.

Ze schreef het album in afzondering, in een huisje aan de rand van het bos, weg van man en kind thuis. Gewend aan liedjes schrijven in vliegtuigen, hotelkamers of in de tourbus, legde de stilte haar een nieuw soort druk op: dit is het moment, het moet nu gebeuren. Het leverde intieme liedjes op, zoals ‘Losing You’, dat ze schreef na een moment van eerlijkheid naar zichzelf toe: het gaat met mijn relatie eigenlijk niet zo goed als ik dacht…

YouTube player