Seizoen 3 van tv-programma The Ballroom begint op dinsdag 1 maart op NPO 2 extra

Na twee succesvolle seizoenen geven NTR en Fonds Podiumkunsten vanaf 1 maart een vervolg aan het artistieke tv-programma The Ballroom op NPO 2 extra. In dit programma presenteren muziek- en theatergezelschappen zich met een filmische impressie van hun nieuwste concertreeks, album of theaterstuk. Jan Douwe Kroeske (presentator van 2 Meter Sessies) gaat in gesprek met de artiesten over de achtergronden van hun werk. Artiesten als Nina June, Future Husband en Gabriel Rios zijn te zien en theaterstukken als Gevaarlijke Namen over 25 jaar Srebrenica en De Vreemdeling van Orkater. 

The Ballroom biedt artiesten en theatermakers een podium, los van hun reguliere speellijst. Het programma voorziet in de behoefte die ontstond nadat bijna alle culturele producties in de afgelopen twee jaar vanwege corona werden geannuleerd of uitgesteld. Het programma bestaat uit 20 afleveringen van 25 tot 35 minuten, waarin iedere week één band, artiest of theatergezelschap wordt uitgelicht. De uitzendperiode loopt van 1 maart tot en met 12 juli 2022. De afleveringen zijn wekelijks op dinsdagavond te zien rond 22:30 uur op NPO 2 extra en daarna te streamen NPO Start.

Te zien in seizoen 3:
Artvark ft. Pitou
Graeme James
Gevaarlijke Namen (Het Zuidelijk Toneel)
Shishani & Miss Catharsis
Claw Boys Claw
Granm’ma (Wensley Piqué)
Eckhardt and the House
Feng Suave
De Vreemdeling (Orkater)
Nina June
Naar Paramaribo
Future Husband
Slagwerk Den Haag
Ramkot
Kay Slice
Oogentroost (Ayşegül Karaca)
Marble Sounds

Eerdere seizoenen zijn terug te kijken via NPO start.

The Ballroom is een initiatief van het Fonds Podiumkunsten en de NTR. Fonds Podiumkunsten startte het programma als een alternatief podium voor artiesten tijdens de coronacrisis en biedt hen hiermee een extra podium. Het Fonds verzekert artiesten die deelnemen aan The Ballroom van een eerlijk honorarium. Hiermee wil Het Fonds, naast werkverschaffing voor de artiesten zelf, het goede voorbeeld geven als het gaat om beloning van artiesten.