Alt-J interview (2022)

Vandaag is The Dream verschenen, het nieuwe album van de populaire band alt-J. Het is het de vierde plaat van de Britten, na het succesvolle debuut An Awesome Wave (2012), het voor een Grammy genomineerde This Is All Yours (2014) en Relaxer (2017).

Na een wereldtour in 2018 besloot alt-J een jaartje rust te nemen. De pandemie zorgde er vervolgens voor dat die rustperiode in eerste instantie langer werd, maar uiteindelijk ook dat The Dream een plaat werd waar ze het langst aangewerkt hebben.

The Dream is een passende albumtitel voor een verslag van intriges, schoonheid en verborgen duisternis. Weliswaar allemaal vastgelegd tijdens de pandemie, maar niet noodzakelijkerwijs een product ervan. Het is een plaat over moord, liefde, Coca-Cola, verdraaide logica, wraak, cryptovaluta, verlies, hoop en vaak waar je zelf ook over besluit. The Dream is het geluid van een band die meer experimenteert dan ooit, opgeladen en nieuw leven ingeblazen na hun langste pauze tot nu toe.

Jan Douwe sprak met Gus Unger-Hamilton (toetsen / zang) over de nieuwe songs, de video’s en meer.

Tags: