Uitzending met Meskerem Mees in de herhaling op NPO 2 extra

In seizoen 1 van ons televisieprogramma The Ballroom was de Belgische muzikante Meskerem Mees te gast voor een 2 Meter Sessie en een gesprek. Die uitzending wordt deze week herhaald op NPO 2 extra: dinsdag om 22:05 uur, woensdag om 15:15 uur en donderdag om 16:55 uur. NPO 2 extra vind je op kanaal 82 en online via NPO Start en de NPO start App.

De Gentse muzikante Meskerem Mees is nog maar 21 jaar, maar met het winnen van de Humo Rock Rally en met haar veel gedraaide singles ‘Joe’, ‘Austronaut’ en ‘Seasons Shift’, is ze in rap tempo de Belgische muziekwereld aan het veroveren. Vergelijkingen met artiesten als Nina Simone, Carla Bruni en Michael Kiwanuka duiken daar geregeld op en waaien langzaam ook al de landsgrenzen over.

Omdat haar vaste celliste deze dag helaas niet mee naar Nederland kom komen, hebben we Meskerem gevraagd te spelen met Maya Fridman, afkomstig uit Moskou en in 2016 cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium in Amsterdam en in 2019 winnaar van de Dutch Classical Talent Award.

The Ballroom is een cultuurprogramma met aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word. The Ballroom is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).