Het Gezelschap in 2 Meter Sessies (2021)

Ontregelen en verwonderen, dat is wat Het Gezelschap wil en kan. In 2020 verscheen een debuutplaat, gemakshalve De Plaat genoemd. In 14 songs razen ze door een mengelmoes aan genre’s: van Hiphop en electro, naar jazz, funk en soul. Bekendste kop in Het Gezelschap is die van frontman Jordy Dijkshoorn. Met het hiphoptrio De Likt speelt hij in zalen en op festivals in Nederland.

Jordy vormt Het Gezelschap samen met Diggy Rast, bekend als MC van BrandWerk en met Juno Rissema, de Nachtburgemeester van Dordrecht. Voor deze opname heeft het trio ook nog Kevin meegenomen voor achter de knoppen en Snipe voor extra vocaal geweld op 1 nummer.

Setlist:

00:00 “De Club (Houdt Mensen Op De Been)”
03:49 “Drankgoud”
08:03 “Vroeg of Laat”
10:43 “Het Gezelschap”

Bekijk de sessie (alle liedjes) hierboven of bekijk de tv-uitzending (incl. interview) op NPO start

Deze 2 Meter Sessie is gefilmd voor het televisieprogramma The Ballroom, dat wordt uitgezonden (inclusief interview) op NPO 2 extra en is terug te zien op NPO start.  Dit cultuurprogramma heeft aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word en is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).