Fink in 2 Meter Sessies (2021)

De naam Fink is nauw verbonden met Fin Greenall, een in Engeland geboren muzikant. Als trio verkoopt Fink tegenwoordig met gemak meerdere avonden achter elkaar in Paradiso uit, maar de weg daar naar toe was lang en hobbelig. Zo begon Finn zelf eind jaren ’90 als maker van electronische muziek, totdat hij in 2006 op de gitaar van z’n vader folkliedjes begon te spelen en een band om zich heen verzamelde: Fink. In dat jaar begon ook de lange relatie met 2 Meter Sessies. Solo nam hij toen z’n eerste radio-sessie bij ons op. Zijn grote internationale doorbraak volgde in 2011 met het album Perfect Darkness. In Amsterdam namen we dat jaar een sessie op.

In augustus 2021 kwam Fink met het album IIUII (It Isn’t Until It Is). Hierop kijkt hij terug op de sleutelnummers uit z’n carrière in de periode van 2006 tot en met 2016. Omdat een normale “Best Of” te gewoon of te makkelijk zou zijn voor Fink, besloot het trio die 12 liedjes opnieuw op te nemen, alsof ze net geschreven waren.

Voor deze gloednieuwe sessie kwam Finn voor ons uit Berlijn rijden, waar hij tegenwoordig woont. Op ons verzoek speelt violiste Esther Kovy op twee nummers met hem mee. Voor een extra laag in de muziek, maar ook omdat we wisten dat Finn graag met andere muzikanten speelt.

Setlist:
00:00 “My Love’s Already There”
04:01 “Berlin Sunrise”
09:05 “Sort of Revolution”
15:45 “This Is The Thing”
20:37 “Warm Shadow”

Bekijk de sessie (alle liedjes) hierboven of bekijk de tv-uitzending (incl. interview) op NPO start

Deze 2 Meter Sessie is gefilmd voor het televisieprogramma The Ballroom, dat wordt uitgezonden (inclusief interview) op NPO 2 extra en is terug te zien op NPO start.  Dit cultuurprogramma heeft aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word en is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).

Tags: