Elfie Tromp in ons cultuurprogramma The Ballroom op NPO 2 extra

Vanavond (woensdag 12 januari) is de twaalfde aflevering van seizoen 2 van The Ballroom op NPO 2 extra. Centraal staat de theatervoorstelling “Niet vandaag Satan (maar wel vanavond)” van Elfie Tromp.

In de voorstelling “Niet vandaag Satan, maar wel vanavond” wordt theatermaker Elfie Tromp een vampier, een monster. En ook haar muzikanten spelen bijzondere rollen, die van een ‘queer wolf’ en ‘de gebochelde’. Samen brengen ze een ode aan de angst, gedreven door persoonlijke gebeurtenissen in het leven van Elfie.

Naast theater maken schrijft Elfie boeken, zoals Underdog en recentelijk Pietà, en ze is columnist. Ze schrijft over maatschappelijke onderwerpen en dit leidt soms tot zeer heftige reacties op internet en dat verwerkt ze in haar voorstelling.

Vanavond om 22:05 uur op NPO 2 extra, te bekijken op kanaal 82 en online via NPO Start en de NPO start App.

The Ballroom is een cultuurprogramma met aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word. The Ballroom is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).