Jasper Erkens vanavond in The Ballroom op NPO 2 extra

  • Nieuws

Vanavond (woensdag 1 december) is de zevende aflevering van seizoen 2 van The Ballroom op NPO 2 extra. Centraal staat de Belgische muzikant Jasper Erkens.

Jasper Erkens schreef z’n eerste gitaarliedje op twaalfjarige leeftijd en werd drie jaar later al tweede in de prestigieuze muziekwedstrijd Humo’s Rock Rally. Op z’n zestiende verscheen een debuutplaat, speelde hij als jongste solo-artiest ooit op het Rock Werchter festival en scoorde hij een grote radiohit met Waiting Like A Dog.

Niet lang daarna verliet Jasper geboorteland België om te gaan studeren in Londen. Daar leerde hij niet alleen het vak van zanger en van songschrijver, maar ook van het produceren. Dat was op de hoog aangeschreven BRIT School, waar ook artiesten als Amy Winehouse, Adele en Jessie J hun muzikale opleiding genoten.

Inmiddels woont Jasper in Amsterdam, en daar werkte hij met een Nederlandse band aan Limbo Terminal, z’n derde album, dat eerder dit jaar verscheen.

Vanavond om 22.30 uur op NPO 2 extra, gratis te bekijken op KPN (kanaal 88), Ziggo (Kanaal 222) en online via NPO Start.

YouTube player

The Ballroom is een cultuurprogramma met aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word. The Ballroom is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).