Iguana Death Cult vanavond in The Ballroom op NPO 2 extra

  • Nieuws

Vanavond (woensdag 22 december) is de tiende aflevering van seizoen 2 van The Ballroom op NPO 2 extra. Te gast is de rockband Iguana Death Cult.

Het Rotterdamse Iguana Death Cult begon met zanger / gitarist Jeroen Reek, drummer Arjen van Opstal en nog twee bevriende gitaristen: Tobias Opschoor en Justin Boer. Omdat drie gitaristen toch wel een beetje te veel van goede bleek te zijn, switchte Justin later naar basgitaar. Voor de in 2019 uitgekomen tweede plaat Nude Casino veranderde toetsenist Jimmy de Kok het kwartet in een vijftal.

Een goed optreden op het belangrijke South By South West festival in Austin, Texas, zorgde ervoor dat de band het album kon uitbrengen bij de Amerikaanse platenmaatschappij Innovative Leisure.

In het voorjaar van 2022 hoopt Iguana Death Cult met een nieuw album te komen, waarvan ze in deze uitzending al een paar nummers spelen. Hierop klinkt nog meer de invloed van David Byrne’s Talking Heads met hun New Wave-achtige ritmes en keyboards. Al zal in de recensies waarschijnlijk ook wel weer het genre postpunk vallen…

Vanavond om 21.55 uur op NPO 2 extra, gratis te bekijken op KPN (kanaal 88), Ziggo (Kanaal 222) en online via NPO Start.

The Ballroom is een cultuurprogramma met aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word. The Ballroom is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).