“Gouden Bergen” vanavond in ons cultuurprogramma The Ballroom op NPO 2 extra

Vanavond (woensdag 15 december) is de negende aflevering van seizoen 2 van The Ballroom op NPO 2 extra. Centraal staat dan de theatervoorstelling Gouden bergen.

In het stuk Gouden bergen gaan Ferhat Kaplan en Yeliz Dogan op zoek naar hun privileges als derde generatie Turkse gastarbeiders in Nederland. Ze doen dit samen met regisseur Nina-Elisa Euson. Het is een zoektocht hoe ze aan hun privileges komen. Wat is daaraan voorafgegaan? Wat moesten hun grootouders en ouders, de eerste en tweede generatie gastarbeiders, hiervoor inleveren? Daarbij is de grote vraag: Zijn Ferhat en Yeliz nu Turkse Nederlanders? Of zijn ze eigenlijk nog steeds te gast in Nederland?

Vanavond om 21.25 uur op NPO 2 extra, gratis te bekijken op KPN (kanaal 88), Ziggo (Kanaal 222) en online via NPO Start.

YouTube player

The Ballroom is een cultuurprogramma met aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word. The Ballroom is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).