Certain Animals vanavond in The Ballroom op NPO 2 extra

Vanavond (woensdag 8 december) is de achtste aflevering van seizoen 2 van The Ballroom op NPO 2 extra. Centraal staat de Rotterdamse band Certain Animals.

Het begon voor Certain Animals allemaal met de vriendschap tussen zanger Thijs van Leeuwen en bassist Niels-Jan van Dijk. Ze spelen al meer dan 20 jaar samen, waaronder een lange periode in een Beatles tribute-band.

Hun ervaringen met meerstemmigheid en het produceren van een vintage-sound, namen ze mee naar Certain Animals, de band die ze begonnen om uit het strakke keurslijf te breken van het exact naspelen van hun helden. Drummer en producer Kees Braam maakte het trio compleet.

In 2020 verscheen Songs That Make You Move, hun langverwachte en eigenhandig geproduceerde debuutalbum. Een plaat die lovende recensies kreeg en waarvan de singles regelmatig gedraaid werden op de landelijke zenders, in Nederland EN België.

Als het even kan, nodigt het trio voor optredens bevriende muzikanten uit om mee te spelen, zoals ook in deze nieuwe aflevering van The Ballroom op NPO 2 extra.

Vanavond om 21.40 uur op NPO 2 extra, gratis te bekijken op KPN (kanaal 88), Ziggo (Kanaal 222) en online via NPO Start.

The Ballroom is een cultuurprogramma met aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word. The Ballroom is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).