Stream de 2 Meter Sessie van BENEDICT in Spotify, Deezer, Tidal en meer

Nu te streamen op alle audio-platforms: de 2 Meter Sessie van Benedict, live opgenomen in 2021 voor ons televisieprogramma The BallroomKlik hier voor een link naar jouw favoriete platform.

Achter de naam Benedict gaat de muzikant Martijn Smits schuil. Geboren in Brabant, maar al lange tijd woonachtig in Amsterdam. Zijn album You Can Tell Me Nothing That I Should is een breekbaar en persoonlijk document, met liedjes rondom een verloren liefde en een noodlottige avond lang geleden, toen hij tijdens het stappen neergestoken werd.

Helemaal alleen op z’n Amsterdamse zolderkamer werkte Martijn aan de demo’s, die hij later in een opnamestudio met een paar goede muziekvrienden liet uitgroeien tot uiterst sfeervolle, georkestreerde liedjes. Muzikaal zijn invloeden te horen van The National en Tindersticks.