Spaghettirellen in ons cultuurprogramma The Ballroom op NPO 2 extra

  • Nieuws

Vanavond (woensdag 3 november) is de derde aflevering van seizoen 2 van The Ballroom op NPO 2 extra. Centraal staat theatergroep De Jonge Honden, die stukken vertoond van hun voorstelling Spaghettirellen, dat gaat over de komst van Italiaanse gastarbeiders in de jaren ’60. Regisseur Jelmer Versteeg gaat er ook over in gesprek met presentator Jan Douwe Kroeske.

In de jaren 60 haalde de overheid jonge Italiaanse mannen naar de textielfabrieken in Oost-Nederland. Hun komst leidde al snel tot flirts met Twentse meisjes. En dus tot pittige confrontaties met de Twentse jongens. Daarover maakte Theatergroep De Jonge Honden Spaghettirellen, waarin we vier Twentse jongeren en twee Italiaanse gastarbeiders volgen die met elkaar in aanraking komen.

Theatergroep De Jonge Honden maakt locatietheater, vaak in opdracht van Provincie Overijssel. Locatietheater is haast volkstheater, heel toegankelijk, in de openlucht, bedoeld om mensen bewust te maken van het verleden daar.

Vanavond om 21.25 uur op NPO 2 extra, gratis te bekijken op KPN (kanaal 88), Ziggo (Kanaal 222) en online via NPO Start.

YouTube player

The Ballroom is een cultuurprogramma met aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word. The Ballroom is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).