Meskerem Mees in 2 Meter Sessies (2021)

De Gentse muzikante Meskeren Mees is nog maar 21 jaar, maar met het winnen van de Humo Rock Rally en met haar veel gedraaide singles ‘Joe’, ‘Austronaut’ en ‘Seasons Shift’, is ze in rap tempo de Belgische muziekwereld aan het veroveren. Vergelijkingen met artiesten als Nina Simone, Carla Bruni en Michael Kiwanuka duiken daar geregeld op en waaien langzaam ook al de landsgrenzen over.

Omdat haar vaste celliste deze dag helaas niet mee naar Nederland kom komen, hebben we Meskerem gevraagd te spelen met Maya Fridman, afkomstig uit Moskou en in 2016 cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium in Amsterdam en in 2019 winnaar van de Dutch Classical Talent Award.

Setlist:
00:00 Seasons Shift
03:07 The Writer
06:15 Song For Lewis
09:59 Astronaut
13:45 Joe
16:58 Parking Lot

Bekijk de sessie (alle liedjes) hierboven of bekijk de tv-uitzending (incl. interview) op NPO start

Deze 2 Meter Sessie is gefilmd voor het televisieprogramma The Ballroom, dat wordt uitgezonden (inclusief interview) op NPO 2 extra en is terug te zien op NPO start.  Dit cultuurprogramma heeft aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word en is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).