Liz Laarman in ons cultuurprogramma The Ballroom op NPO 2 extra

Vanavond (woensdag 24 november) is de zesde aflevering van seizoen 2 van The Ballroom op NPO 2 extra. Centraal staat dan de theatervoorstelling “Wat de b(r)oer niet kent”. De Rotterdamse theatermaker Liz Laarman maakte deze voorstelling met haar drie broers. Hierin zit een bijzondere twist: Ze zit zelf als regisseur op het podium.

Liz Laarman legde van kinds af aan met een start op het speciaal onderwijs een lange weg af om te zijn waar ze nu is. Ze moest vechten voor erkenning en heeft daardoor een sterke visie op theater ontwikkelt. Dat komt tot uiting in de voorstelling Wat de broer niet kent. Hierin komen uiteenlopende, persoonlijke verhalen voorbij van haar broers.

De voorstelling schept in het begin even verwarring, want als publiek lijk je in een repetitie terecht te komen van het clubje. Ze discussiëren met elkaar zoals dat in een repetitie gaat. Maar hoezeer het ook niet zo mag lijken: alles is gescript.

Vanavond om 22.25 uur op NPO 2 extra, gratis te bekijken op KPN (kanaal 88), Ziggo (Kanaal 222) en online via NPO Start.

YouTube player

The Ballroom is een cultuurprogramma met aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word. The Ballroom is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).