Alexandra Alden vanavond in The Ballroom op NPO 2 extra

  • Nieuws

Vanavond (woensdag 17 november) is de vijfde aflevering van seizoen 2 van The Ballroom op NPO 2 extra. Centraal staat de uit Malta afkomstige muzikante Alexandra Alden.

Leads To love is het vierde album van Alexandra Alden, een geliefde singer-songwriter op haar geboorte-eiland Malta. Daar had ze op haar achttiende al twee nummer 1 hits en in 2018 ontving ze een award voor haar album Wild Honey.

Als inwoner van Rotterdam en kind van een Engels-Maltees gezin kijkt Alexandra altijd verder dan Malta. Met Nederland heeft ze een speciale band. Ze studeerde hier jazz aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht en ze stond op het Eurosonic Noorderslag festival.

Vanavond om 22.05 uur op NPO 2 extra, gratis te bekijken op KPN (kanaal 88), Ziggo (Kanaal 222) en online via NPO Start.

YouTube player

The Ballroom is een cultuurprogramma met aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word. The Ballroom is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).