TV-special “De Verhalen van 2 Meter Sessies” vrijdag 29 oktober op NPO 2 extra

  • Nieuws

Vrijdagavond (29 oktober) wordt om 23.35 uur op NPO 2 extra, na het MTV Unplugged optreden van Nirvana, een special van 2 Meter Sessies uitgezonden onder de titel “De Verhalen Van 2 Meter Sessies”.

In het programma haalt Jan Douwe Kroeske favoriete opnames uit het archief en vertelt hij, aangevuld met nog nooit eerder vertoond (ruw) materiaal, de verhalen die er bij horen. In deze special zien en horen we onder andere veel Dave Grohl: als drummer van Nirvana, als bandleider van Foo Fighters en in een interview met Jan Douwe van enkele jaren geleden over die Nirvana sessie uit 1991.

YouTube player

 

Maar er zijn natuurlijk meer verhalen te vertellen. Zo kijkt Jan Douwe ook terug op de eerste sessie van Het Zesde Metaal, de “If I Had A Rocket Launcher” opname van Bruce Cockburn en de unieke samenwerkingen van Anouk: eentje met K’s Choice zanger Sam Bettens en die met de Amerikaanse band Live.

“De Verhalen van 2 Meter Sessies” wordt vrijdag 29 oktober om 23.35 uur uitgezonden op NPO 2 extra. De special wordt zondag 31 oktober herhaald om 18.05 uur. NPO 2 extra is gratis te bekijken op KPN (kanaal 88), Ziggo (Kanaal 222) en online via NPO Start.