Stream de 2 Meter Sessie van GIJS LEVELT SPOKEN QUARTET in Spotify, Deezer, Tidal en meer

Nu te streamen op alle audio-platforms: de 2 Meter Sessie van Gijs Levelt Spoken Quartet, live opgenomen in 2021 voor ons televisieprogramma The Ballroom. Klik hier voor een link naar jouw favoriete platform.

Trompettist Gijs Levelt speelt al sinds 1996 in de Amsterdam Klezmer Band, onder andere internationaal bekend om hun interpretatie op de muziek van de Balkan. Daarnaast speelt hij in het jazz trio STriCat en in het Spinifex Orchestra. Eind februari verscheen z’n eerste soloplaat: Spoken.

Geïnspireerd door z’n trompethelden als Miles Davis, Nils Petter Molvaer en Jon Hassel, nam Gijs op Spoken een improviserende duik in de wondere wereld van de effectpedalen, waarbij hij elk stuk in 1 keer opnam in z’n eigen thuisstudio. Voor deze opname heeft hij voor enkele stukken een droomband samengesteld: het Gijs Levelt Spoken Quartet.

Meer Gijs Levelt bij 2 Meter Sessies in The Ballroom:
– Volledige uitzending (met interview) op NPO Start
– Sessie op Youtube (alleen de liedjes)