Stream de 2 Meter Sessie van CHANTAL ACDA in Spotify, Deezer, Tidal en meer

Nu te streamen op alle audio-platforms: de 2 Meter Sessie van Chantal Acda, live opgenomen in 2021 voor ons televisieprogramma The BallroomKlik hier voor een link naar jouw favoriete platform.

Chantal Acda is al ruim twintig jaar een bekende naam in de Belgische muziekscene. Ze speelde in populaire Belgische bands als Isbells en Marble Sounds, en is een veelgevraagde gastmuzikante bij veel bands. Afgelopen maart bracht Chantal haar vijfde solo studioalbum uit, Saturday Moon, dat kon rekenen op prachtige recensies in de Belgische en internationale pers.

Het is niet geheel verrassend een lockdown-album, dat ze helemaal zelf produceerde. Het idee was om het ook in de uitvoering simpel te houden; solo achter de piano met een enkele microfoon. Maar al gauw sloeg de eenzaamheid toe en besefte ze dat ze altijd andere muzikanten nodig heeft om het maximale uit haar zelf te halen. En dus kwam Saturday Moon uiteindelijk tot stand met niet minder dan 18 muzikanten, van over de gehele wereld. In onze sessie in The Ballroom was de bezetting iets kleiner (5 muzikanten), maar klonk het even prachtig.

Meer Chantal Acda bij 2 Meter Sessies in The Ballroom:
– Volledige uitzending (met interview) op NPO Start
– Sessie op Youtube (alleen de liedjes)