Ethan Gold interview (2021)

Door corona is het voor ons momenteel lastig om sessies te filmen met buitenlandse artiesten. Om onze vrienden over de grens niet te vergeten en nog altijd een podium te kunnen bieden, zoomt 2 Meter Sessies presentator Jan Douwe Kroeske regelmatig de wereld over. Deze week spreekt hij met Ethan Gold.

Ethan Gold is een Amerikaanse zanger, songwriter, muzikant, producer en componist van soundtracks. Op 11 juni 2021 bracht hij een nieuwe soloplaat uit: Earth City 1: The Longing.

Earth City 1 is Golds eerste echte volledige album sinds het in 2017 verschenenĀ Songs From A Toxic Apartment, zijn hoog aangeschreven debuut. Reden voor deze pauze was een bizar ongeluk waardoor Gold zijn cognitieve vaardigheden en communicatievermogen verloor. Muziek werd uiteindelijk een van zijn primaire genezingstechnieken.

Jan Douwe sprak via Zoom met Ethan Gold over het nieuwe album, het ongeluk, de genezing en meer.

Bekijk het item:

YouTube player