Gijs Levelt Spoken Quartet met 4 liedjes bij 2 Meter Sessies in The Ballroom (2021)

Trompettist Gijs Levelt speelt al sinds 1996 in de Amsterdam Klezmer Band, onder andere internationaal bekend om hun interpretatie op de muziek van de Balkan. Daarnaast speelt hij in het jazz trio STriCat en in het Spinifex Orchestra. Eind februari verscheen z’n eerste soloplaat: Spoken.

Geïnspireerd door z’n trompethelden als Miles Davis, Nils Petter Molvaer en Jon Hassel, nam Gijs op Spoken een improviserende duik in de wondere wereld van de effectpedalen, waarbij hij elk stuk in 1 keer opnam in z’n eigen thuisstudio. Voor deze opname heeft hij voor enkele stukken een droomband samengesteld: het Gijs Levelt Spoken Quartet.

Bekijk de sessie:

YouTube player

Setlist:
00:00 Dizzy
03:59 Nacht
09:38 Spoken
14:42 Pedal Pusher

Deze 2 Meter Sessie is gefilmd voor het televisieprogramma The Ballroom, dat wordt uitgezonden (inclusief interview) op NPO 2 extra en is terug te zien op NPO start.  Dit cultuurprogramma heeft aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word en is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).