De Jonge Honden met “Oorlogswinter” in ons cultuurprogramma The Ballroom op NPO 2 extra

  • Nieuws

Vanavond is de Zwolse theatergoep De jonge honden te gast in ons cultuurprogramma The Ballroom op NPO 2 extra. De groep vertoont delen van hun voorstelling Oorlogswinter en Jan Douwe heeft een gesprek met regisseur Jolmer Versteeg.

De jonge honden produceert veel voorstellingen in opdracht van de provincie Overijssel. Een daarvan is Oorlogswinter, naar het bekende jeugdboek van Jan Terlouw over de Tweede Wereldoorlog. Het speelt zich af in het oosten van Nederland en gaat over de vijftienjarige Michiel, die tijdens de hongerwinter van 1945 steeds meer bij het verzet betrokken raakt. Het boek is eerder succesvol verfilmd en er is een televsieserie van gemaakt. In deze theatervariant speelt live muziek een grote rol.

Woensdagavond 15 september om 22:45 uur op NPO 2 extra, gratis te bekijken op KPN (kanaal 88), Ziggo (Kanaal 222) en online via NPO Start. De aflevering is zeer binnenkort ook terug te kijken op NPO start.

The Ballroom is een cultuurprogramma met aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word. The Ballroom is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).