Meral Polat Trio in 2 Meter Sessies (2021)

Meral Polat studeerde in 2004 af aan de toneelschool in Amsterdam en was onder andere bij het Nationale Toneel ze te zien als hoofdpersonage in de stukken Hollandse Spoor en Retour Hollandse Spoor. Op televisie speelde ze in series als Keijzer & De Boer Advocaten, Klem en De Luizenmoeder.

Naast theatermaakster en actrice is Meral Polat ook zangeres, bij Merals Harem en bij het in de zomer van 2020 gevormde Meral Polat Trio. Met teksten van onder andere Meral en van haar vader, speelt het trio intense liederen in het Koerdisch en Turks, die gaan over het verdriet en verlangen van een onderdrukt volk. Maar met een vurige bezieling wordt ook de liefde, de vrijheid en het leven gevierd.

Bekijk de sessie:

YouTube player

Setlist:
00:00 Bile Bile
07:39 Diya
13:15 Gel Didi

Deze 2 Meter Sessie is gefilmd voor het televisieprogramma The Ballroom, dat wordt uitgezonden (inclusief interview) op NPO 2 extra en is terug te zien op NPO start.  Dit cultuurprogramma heeft aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word en is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).